Alles is zoals het zou moeten zijn...

Stel dat de titel van mijn tekst waar zou zijn?

Na het laatste persmoment van Mark Rutte baalde ik enorm. Alle voorstellingen en theaterworkshops verdwenen in een klap uit mijn agenda. De gevulde agenda in de kerstvakantie was ineens weer leeg. Wat ga ik in hemelsnaam met mijn vrije tijd doen? Vrije tijd waar ik niet zelf voor gekozen had. Gister was daar ineens een omslag moment. Dit is precies zoals het zou moeten zijn. 

Voor mij is het een tijd om terug te kijken naar afgelopen jaar en de 34 jaar dat ik hier op aarde rond loop. Er vallen allerlei muntjes, het is alsof oogkleppen af gaan en ik de wereld nu zie door mijn bril. Ik heb tijd om met mensen af te spreken waar ik anders niet mee zou afspreken. Ik heb tijd om mijn nieuwsgierigheid achterna te gaan naar dingen waar ik eerder geen tijd voor heb gemaakt. Of is dit juist nu het juiste moment om dit te doen? Ja dit is voor mij het juiste moment en ik kom achter dingen die ik hiervoor niet wist.

Dit klinkt natuurlijk een beetje vaag als ik er geen voorbeeld aan koppel. Nou daar komt hij! We worden allemaal opgevoed door onze ouders en allemaal met de beste intentie. Als kind neem je hetgeen je ouders zeggen aan of niet. Ik heb altijd alles aangenomen. Vorige jaar is mijn vader overleden en dit heeft voor nogal wat wankel binnen mijn gezin van herkomst gezorgd. Het heeft er ook voor gezorgd, dat ik nu op eigen benen sta. Ik ben een zelfstandige vrouw, die haar nieuwsgierigheid volgt en onderzoekt of de dingen die ik aangenomen heb ook echt zo zijn. Zo heb ik bijvoorbeeld contact gezocht met de familie van mijn vaderskant die ik al jaren niet gesproken had. Super spannend vond ik dat. Want ik kan wel contact willen, maar willen zij dat ook en hoe zal dit dan zijn? Ik werd met open armen ontvangen en wat ik zo leuk vind, is dat ik verhalen van vroeger hoor. Vroeger, dat mijn neef met mijn vader zat te vissen op de Oudegracht. Mijn vader is daar opgegroeid en ik ook. Samen met mijn zusje hebben wij ook wel met mijn vader zitten vissen. Ik was veel te veel aan het kletsen en zo joeg ik de vissen weg hihi Laatst ben ik weer op die plek aan de waterkant gaan zitten en zag ik buren daar nog steeds wonen. Namen weet ik niet, maar ze herkennen deed ik wel.

Het is nu kersttijd en ik hou van kerst! Het is de magie van 'alles is mogelijk' die ik voel, het is het samen zijn, de gezelligheid, verbinding met fijne mensen, terug kijken op afgelopen jaar en plannen maken voor nieuw jaar. Mijn kerstdagen waren nog helemaal leeg en ik had het idee dat iedereen het druk zou hebben met familie bezoeken. Toch wenste ik om tijdens de kerstdagen iets leuk te doen en fijne mensen om me heen te hebben. Van het weekend werd ik uitgenodigd om 2de kerstdag te komen eten en vandaag stelde een vriendin voor om op 1ste kerstdag even een uurtje te gaan videobellen. Zonder mezelf ergens uit te nodigen ben ik gewoon uitgenodigd. Dit is voor mij magie. Je wenst iets en het komt uit!

Zo had ik al sinds de dvd van Frozen 2 uit is de behoefte die te willen kopen. In eerste instantie vond ik hem te duur, dus wachtte ik. Vorige week kon ik niet meer wachten en bestelde de film. Gister heb ik de film gekeken en ook hier was volop magie! In de film vindt Elsa haar verleden en wordt het magische bos bevrijdt na 34 jaar, 5 maanden en 23 dagen... Het moment dat ik de film kocht was ik 34 jaar, 5 maanden en 23 dagen oud! En eerlijk gezegd voelt het voor mij ook alsof ik mezelf aan het bevrijden ben. Hoe toepasselijk is het dan, dat ik juist op dit moment de film koop en zie.

Dit is de magie waar ik blij van word. De toevalligheden... of toch geen toevalligheden?

Alles is zoals het zou moeten zijn!

Ga terug