Doen wat spannend lijkt!

Ik vertel regelmatig hoe belangrijk het is om iets te doen wat heel spannend lijkt. 

Al een aantal jaren hoor ik, dat ik kan zingen en toch voel ik een onzekerheid. Ik zing heel graag en vooral als ik weet dat niemand mij horen kan. Toch voel ik van binnen het verlangen om tijdens theatervoorstellingen muziek en zang te gebruiken. Vorige week stapte ik uit mijn comfortzone en had ik een zangles. Binnen een paar zinnen vertelde de zangdocente mij precies hoe het zit met mij en zingen. Ongelooflijk leuk en knap dat zij dit al hoorde na die paar zinnen. Op zich ook heel logisch als muziek een passie van je is. Ik herken dat wel met theater.

Tijdens de zangles kreeg ik een fantastisch tip! Mijn focus lag op de dichte klanken en daardoor voelde ik altijd een rem of geknepenheid tijdens zingen. Zij vertelde mij om de focus op de open klanken te hebben. Nou dit is pure magie! S'middags ging ik op onderzoek naar fijne liedjes en ineens haalde ik noten echt super makkelijk en voelde ik een enorme vrijheid tijdens het zingen. Nou ja, als ik me op de open klanken richt! Ga ik zitten denken 'ohw zullen de buren me horen', dan richt ik me op de dichte klanken en zingt het helemaal niet lekker. Ook kreeg ik de tip om met karaoke mee te zingen, op die manier kan ik aan mijn eigen zangstem wennen. Die stem klonk ook ineens heel anders door de focus op de open klanken!

Ik vind het echt super magie, een kleine tip en een grote verandering.

Tijdens het zingen voel ik regelmatig ontroering vanwege mijn vrijheidsgevoel. Ik heb ontdekt dat er echt heeeeel veeeel liedjes zijn met thema's als liefdesverdriet, een ex terug willen, drama, negativiteit, een verlangen en eigenlijk heel veel teksten die niet echt bij mij passen. Ik heb gelukkig ook wat positieve teksten gevonden en ik ontdek regelmatig mooie teksten om te zingen.

De volgende uitdaging in mijn zangavontuur is zingen voor publiek! hihi Super spannend en ik ga de uitdaging aan! In ieder geval tijdens de theatervoorstelling die ik eind december speel zal ik mijn zangstem laten horen. Misschien dat ik daarvoor nog even een liedje zing tijdens een open podium.

Doen wat in eerste instantie heel spannend lijkt heeft mij een hoop vrijheid en zelfvertrouwen gegeven!

Ga terug