Het is een bijzondere tijd...

Eigenlijk is het al een bijzondere tijd sinds mijn vader eind september 2019 het ziekenhuis in ging en eind oktober 2019 overleed. Niets bleef hetzelfde en er is constant verandering. Ook op momenten dat ik denk 'hè hè, nu voelt het rustig' en lijkt alles weer een beetje stabiel te zijn. Op dat moment pakt iets of iemand het kussen waar ik heerlijk met mijn hoofd op rust en schud het kussen weer lekker op. Ik zoek weer mijn plekje en je raadt het al, als ik weer lekker lig pakt iets of iemand mijn kussen en schud de boel weer op. Ik heb ontzettend veel geleerd, sta lekker met beide benen op de grond, heb super lieve vrienden/familie om me heen en ben ontzettend gegroeid naar een sterke en lieve vrouw. Bewust zeg ik vrouw, want hiervoor was ik gewoon een meisje. Het meisje zit natuurlijk ook nog steeds in mij en soms huppel ik lekker met haar over straat.

Niets bleef hetzelfde en het is aan mij om er een fijn leven van te maken. Bijvoorbeeld: de communicatie met de speeddate locatie waar ik zat verliep minder soepel en ik voelde het is tijd voor verandering. Daardoor heb ik een aantal keren gewandeld met een lieve vrouw en samen fijne gesprekken gehad. Er ontstond iets moois!

Ik heb de ruimte gepakt bij vriendinnen/familie om te vertellen en te laten zien wat er echt in mij omgaat. Het idee 'anderen snappen mij niet', liet ik los en ik kwam er achter, dat er wel degelijk mensen zijn die precies snappen wat ik voel. Als er een moment was, dat ze het niet begrepen, dan vroegen ze door of waren gewoon aanwezig en lieten mij even alles eruit gooien. Achteraf gezien was ik figuurlijk naakt. Ik had niets meer om me achter te verschuilen en liet maar gewoon mezelf zien. Een vrouw met passie voor het leven, verdriet, frustraties, onmacht, jaloezie en ontzettend veel positieve energie, liefde en plezier. Ik heb ervaren hoe het is als je mensen in je leven toelaat die er voor je willen zijn en hoe fijn het is om alles te laten zien. Lelijk durven zijn, zeg maar. Ik heb diepgaandere gesprekken gehad en vriendschappen voelen sterker.

Toen kwam corona om de hoek en was mijn agenda ineens zo goed als leeg. Er waren onzekere momenten en momenten dat ik me aan de situatie kon overgeven. Ook dit voelde weer alsof iets of iemand mijn kussen aan het schudden was en weer zocht ik mijn plekje op het kussen om te ontspannen. Ik nam mijn werkzaamheden onder de loep, vriendschappen werden sterker en ook ik werd sterker. Sterker in het alleen zijn, creatieve manieren vinden om mezelf soort van bezig te houden zonder dat het bezighouden werd. Nu is het juni en mag ik weer meer doen en mijn agenda vult zich stap voor stap met allemaal leuke dingen.

Toch voelt het weer een beetje alsof iets of iemand mijn kussen schud. Binnenkort ben ik jarig en waar ik vorig jaar mijn verjaardag bewust vierde met mijn gezin van herkomst zal het dit jaar heel anders zijn. S'morgens op een flink vroege tijd zal mijn vader mij geen berichtje meer sturen om mij te feliciteren en met mijn gezin eten gaat hem ook niet worden. Dit is weer zo'n situatie die ik ook zelf mag invullen. Hoe wil ik mijn verjaardag dan nu vieren? Ik heb een aantal lieve mensen gevraagd om iets met mij te doen waar ik blij van word. Ik ga wandelen/de speeltuin in, pannenkoeken bakken via zoom, spelletjes spelen, taart eten tijdens mijn werktijd, een borrel drinken, ik hoop een aantal toffe scenes op het podium te zien tijdens een cursus en misschien wel de meest bijzondere, een kraamvisite-verjaardag vieren.

Ik denk dat het leven gaat over voelen en dat je jezelf toestaat, dat alles oke is. Soms lijkt het te stormen en je hebt dan een keuze. Blijf je staan en laat je de storm lekker razen of geef je de storm de opdracht om alles wat je niet meer nodig hebt mee te nemen. Beide voelen heel fijn. Ik heb het idee dat je vele fijne momenten mag creëren en spreek af met mensen waarbij je graag bent. En als iets of iemand je kussen opschud, dan hoeft dit geen probleem te zijn. Laat het 'oude' vertrouwde maar en kijk eens wat er nog meer mogelijk is! Waarschijnlijk is dit je kans om te groeien en nog mooiere dingen toe te laten in leven!

Ga terug