In hetzelfde cirkeltje...

Een tijdje geleden heb ik een buurt picknick georganiseerd en daar zijn verschillende buren op af gekomen. Super tof! Tijdens die middag werd er gesproken over een rommelmarkt. Daar hebben veel buren zin in. Al snel is de organisatie ervan opgepakt, gaven mensen aan wat ze willen doen en ging het stromen. Op het moment dat de vergunning binnen was draaide die stroom. Degene met wie ik de flyers zou regelen en rondbrengen vertelde mij verschillende redenen waarom zij niet kon helpen. Ik voelde boosheid opkomen en ik werd getriggerd in het gevoel, dat ik er weer alleen voor sta. Mensen willen van alles en graag zonder er zelf moeite voor te hoeven doen, werd mijn overtuiging. Boos ben ik weggelopen uit het gesprek. Na een telefoongesprek met mijn moeder zag ik weer mogelijkheden en kreeg ik dus eigenlijk hulp van haar. Stond ik er op een bepaalde manier toch niet helemaal alleen voor! Ik heb de mensen in de buurt op de hoogte gebracht van de rommelmarkt via een flyer in de brievenbus en uitgenodigd om mee te helpen met de organisatie aangezien ik er alleen voor stond. Dit voelde fijn! Al snel kreeg ik een positieve reactie van een buurvrouw, zij hangt flyers op in de buurt. Super fijn! Ik heb kinderen gevraagd om een spandoek te maken en helaas is dat niet gelukt. Nou ja dacht ik, misschien is er een ander die dit oppakt, er zijn 180 huizen op de hoogte van de rommelmarkt. Vrij snel daarna kreeg ik een minder prettige mail, met de vraag waarom er niet overal spandoeken hangen zoals dat altijd gedaan is en waarom haar straat en een andere straat niet op de hoogte zijn gebracht over de rommelmarkt. De flyer heb ik nog eens per mail naar haar gestuurd en toch bleef er iets knagen aan mij.

Ik ben onder de indruk van het klagen, want wat houdt je tegen om zelf een spandoek op te hangen?

Later die week kwam er een buurvrouw aan de deur met de vraag of de rommelmarkt door gaat. Ik zei enthousiast ja. Waarop zij reageerde met een grote glimlach en vertelde er erg blij mee te zijn, dat ze voor haar deur alle spullen kan neer zetten! Ik kreeg een grote glimlach op mijn gezicht en bedankte haar, dat ze langs gekomen is en zo positief reageerde!

Tijdens de rommelmarkt hoor ik van verschillende kanten, dat de rommelmarkt niet goed georganiseerd is en een hoop geklaag er over. Nu ben ik ergens toch weer onder de indruk, want wat houdt die mensen tegen om ipv te klagen er zelf iets aan te doen? Ik weet dat klagen lekker makkelijk is en dan lijkt het alsof het probleem bij de ander ligt. De enige die je ermee hebt, met je geklaag is jezelf! Wat houdt je dan tegen om er iets aan te doen?

Ik ben blij met een buurvrouw die geklaag hoorde en daarop meteen reageerde: 'Wees blij dat er iets geregeld is, anders had je hier nu niet gezeten!'
Dank je wel buuf! Zij heeft mij nog expliciet laten weten heel erg blij te zijn met mijn organisatie. Had ik die positiviteit nodig? Ja en nee. Ik sta achter de manier hoe ik het opgepakt heb, de mensen heb uitgenodigd en ik baal van het klagen. Zeker het geklaag van degene die zelf uit de organisatie gestapt is! Zakt mijn broek van af...

Nu ik weer even stil zit besef ik me wat mij raakt in het geklaag. Ik gun deze mensen een leven met een blik op de positieve dingen, het lef om zichzelf aan te pakken en te kiezen voor wat hen blij maakt. Dit gun ik iedereen, want waarom klagen en je omringen met negatieve dingen, terwijl er zoveel mooie, positieve, fijne en geniet momenten gewoon gratis voor het oprapen liggen!

Afgelopen zondag is er mailing gestart over positieve situaties naar je toe trekken en misschien dat ik daardoor wel bewuster ben van hoe het anders kan. Ik geef in die mailing tips, speelse opdrachten, vertel mijn ervaringen en ik daag je uit. 

Afgelopen zondag was de rommelmarkt en ik merk dat ik energie over heb, het klagen bij de ander laat en ook duidelijk kies voor mensen/situaties die meer bij mij passen. Ik heb een keus en die heb jij ook! Kies voor wat jou gelukkig maakt en laten we op die manier de wereld besmetten met liefde voor onszelf! hihi

Ik respecteer je keus, welke het dan ook is!

Kun je wel wat hulp, tips en tools gebruiken? Wil je echte verandering? Ben je klaar om met jezelf aan de slag te gaan? Zin om meer positieve situaties naar je toe te trekken? Wil jij je happy voelen en een grote glimlach op je gezicht te hebben? Bel of mail mij!

Ga terug