Joepie, uit je comfortzone!

Oke, eerlijk is eerlijk! Eigenlijk vinden we het allemaal heel erg fijn om binnen onze comfortzone te blijven. Lekker veilig, want je weet hoe het daar is. Toch ben ik ervan overtuigt, dat af en toe iets doen wat je ongelooflijk spannend vindt je hele mooie dingen kan opleveren. Ik ging op onderzoek!

Ik zeg altijd, dat ik een man wil die mij en mijn acties respecteert. Nu dacht ik, hoeveel respect heb ik eigenlijk voor mezelf en dan vooral mijn acties? Ik roep vaak, als ik dan met hem langs een speeltuin loop en ik wil even schommelen, dat hij mij dat gewoon laat doen en daar niets op tegen heeft. Eerlijk is eerlijk, als ik geen kind bij mij heb ga ik echt niet zomaar schommelen in een speeltuin waar kinderen spelen. Ergens vind ik dat het niet hoort ofzo. Vorige week liep ik in een prachtig natuurgebied en daar was ook een speeltuin. Ik voelde dat ik wel even wilde schommelen en had daar meteen allemaal gedachten bij. Ik vulde in wat de kinderen/volwassenen in de speeltuin ervan zouden vinden en dat het eigenlijk niet kon. Aan de andere kant voelde ik, waarom zou het niet kunnen? Ik liep richting de schommel en dacht, durf ik te gaan zitten... Ik ging zitten, oke stap 1 buiten mijn comfortzone is gemaakt... Hoe voelt het? Ik voel me oke en ik krijg geen reactie van mijn omgeving. Oke, durf ik dan ook de schommel te laten bewegen... Ja hoor ik durfde het en hoppa ik was aan het schommelen. Iemand keek naar mij en ik voelde me nog steeds lekker rustig en zen. Na het schommelen had ik een energieke energie en vroeg ik me af waarom ik dit niet eerder had gedaan!

Dit is een voorbeeld van dat het buiten mijn comfortzone helemaal niet zo eng, spannend of gek hoeft te zijn.

Doe jij weleens iets wat je heel erg spannend vindt? Waarom zou je het niet doen? Waarschijnlijk bedenk je nu verschillende redenen om het niet te doen, dus tijd voor de volgende vraag. Wat heb je nodig om het wel te doen?

Ik heb de afgelopen weken bewust wat dingen buiten mijn comfortzone gedaan en ik ben er achter gekomen, dat het best mee valt en dat ik daardoor eigenlijk mijn comfortzone vergroot.
Ik wil je daarom dan ook uitnodigen om iets te doen buiten je comfortzone! Het kan iets heel kleins zijn...

Ga terug