Wat mij echt blij maakt!

Tegenwoordig communiceren we regelmatig via appen, berichtjes of via de social media. Het is makkelijk een berichtje sturen en ontzettend normaal geworden. Terwijl we op de bus of trein zitten te wachten pakken we onze telefoon erbij. Hoe zou het zijn als we onze telefoon wat vaker in onze tas of jaszak laten en om ons heen kijken. We kunnen elkaar groeten of even een praatje maken. Hoe zou het zijn als we dat doen?

Ik vind het heerlijk om even te bellen met iemand of met iemand af te spreken. Het geeft mij de mogelijkheid om naar iemand te luisteren, iemand te zien en tijd voor iemand te maken. Daar tegenover krijg ik ook de mogelijkheid om mezelf te laten horen, mezelf te laten zien en de ander mij echt te laten ontmoeten.

Een tijdje geleden had ik met een buurjongen afgesproken, dat wij een keer gaan schilderen op een groot vel papier. Vandaag had ik hier ineens heel veel zin in. Ik pakte mijn sjaal, sleutels en stapte naar buiten. Ik moest kloppen, want de bel is stuk en werd binnen gelaten. Zij hadden visite en ik mocht aansluiten voor een kopje thee. Hoe tof is dit? Echt contact met elkaar!

Gister avond ging ik spelletjes spelen met een aantal mensen en iedereen liet zijn telefoon met rust. Er was ruimte om elkaar te leren kennen, spelletjes te spelen, veel lol te hebben en om echt contact met elkaar te maken. Ik vond dit ergens ook een beetje spannend, want deze mensen kon ik nog niet echt en zij mij ook niet. Passen wij bij elkaar of staan we totaal anders in het leven? Ik kreeg de vraag of het mij in 2019 al gaat lukken om mijn droom te verwezenlijken (een woning bouwen vanuit zeecontainers op een stuk land in de natuur). Ik merkte, dat ik mezelf liet zien bij het antwoord geven en ergens ook wel nieuwsgierig was naar de reactie van de rest. Ik was klaar voor een afkeurende reactie en die bleef weg. Later werd mij direct de vraag gesteld, hoe ik het ervaar om minder via app/berichtjes/messenger te communiceren met mensen en te kiezen voor face tot face contact. Ik hoorde in deze groep, dat meerdere hun telefoon bewust laten liggen. Wauw wat fijn om te horen!

Ik laat mijn telefoon al meer liggen en dat maakt mij heel erg blij. Ook is het ergens spannend... Contact via appen/berichtjes is natuurlijk ook ergens heel erg veilig. Ik hoef mezelf niet volledig te laten zien, ik kan nadenken voor ik ergens antwoord op geef en contact houden met iemand die verder weg woont is op deze manier handig. Als je tegenover iemand zit, dan zie je door lichaamstaal natuurlijk een stuk meer en tsja hoe zal de ander daar dan op reageren. Doordat ik de focus meer heb gelegd op het echte afspreken is de groep mensen om me heen kleiner geworden. Soms vind ik dit helemaal prima en een ander moment is het ook een beetje gek. Ik vind het jammer, dat ik bepaalde mensen niet meer spreek. Ik weet dat als ik in de buurt ben en ze vraag of ik langs mag komen, het oké is. Of als ik ze zie op een feest, dan is het ook goed. Ik had het fijn gevonden als er ook mensen naar mij toe kwamen door mijn uitnodiging. Dat dit niet gebeurde is ook ergens wel logisch... Want durf ik ze echt dichtbij te laten komen? Durf ik ze in mijn huis binnen te laten? Het huis waar ik af en toe goed uit mijn plaat kon gaan en het idee heb dat mijn muren je alles laten zien. 

Nadat ik dit verhaal geschreven heb, doe ik mijn luxaflex dicht en gaat er eentje niet meer dicht. Hihi Het is tijd om me niet meer te verschuilen! :-)

Ik wil jou graag uitnodigen! Laat je telefoon wat meer met rust en ga voor echt contact. Maak een praatje met iemand die ook in de rij voor de kassa staat of op de bus zit te wachten. Zeg de mensen die je tegenkomt in de buurt eens gedag of geef een complimentje en kijk eens wat voor mooie gesprekken er ontstaan.

Zo heb ik afgelopen jaar iemand op het strand aangesproken die daar stond te vissen. Ik was gewoon nieuwsgierig hoe het vissen werkt op het strand. Nadat hij mijn vragen beantwoord had ontstond er een heel erg tof gesprek over van alles en nog wat. Wij hebben meer dan een uur staan te kletsen en ik vind dat een cadeautje!

Ga terug