Wat zijn de tuinklussen toch fijn!

De afgelopen weken ben ik zeer regelmatig in verschillende tuinen te vinden geweest en ik doe echt van alles. Voor de een haal ik onkruid weg, bij een ander leg ik een pad met stenen van 30 cm bij 30 cm, weer een ander maai ik het gras voor, maak ik het pad schoon met een hogedrukspuit en bij weer een ander snoei ik de heg, plant ik nieuwe plantjes en kan ik concluderen, dat ik al veel gedaan heb.

Wat ik zo lekker vind aan in de tuin werken is de vieze handen, het is heerlijk grondend, ik maak iets moois, lekker in de buitenlucht, bewoners genieten weer van de tuin en dit is iets wat ik kan doen zonder met regels bezig te zijn. Je kunt me altijd de tuin in sturen en daardoor voel ik ontzettend veel vrijheid! Voor ieder weertype heb ik kleding, ik heb fijn gereedschap en je maakt mij gewoon heel gelukkig door me dingen te laten doen. Lekker je groene bak vol gooien en dan weer een keer terug komen voor de rest. Of voor eenmalige hulp kan je mij ook de tuin in sturen.

Van de week heb ik bijvoorbeeld een pad gelegd met stenen van 30 cm bij 30 cm. De tegels liggen recht, nou ja wel wat aflopend natuurlijk ivm water dat weg kan, maar de lijnen lopen door en dit was echt zo'n klusje waarbij mijn perfectionisme ideaal is. Het is zo fijn om lekker bezig te zijn, viezen handen en een vieze broek te hebben en dan een super fijn eindresultaat te zien van een strak gelegd pad!

Ik heb ondertussen een spijkerbroek tot tuinbroek bestempeld, want ja aarde op een knie van een lichtgekleurde broek blijkt door de wasmachine niet altijd schoon meer te worden. ahaha Ik hoop dat mijn enthousiasme aanstekelijk werkt en je nu denkt: 'Hé die Mandy wil ik ook wel in mijn tuin laten werken!' haha

Je kunt mij uitnodigen door een mailtje te sturen naar info@eigenwijze072.nl

Ga terug