Weerwolven gesignaleerd! (wat kun je verwachten)

De bijeenkomst begin ik met de uitleg van het spel en daarna we het spelen. Je hoeft het spel dus niet te kennen om mee te doen. Zelf ben ik spelleider en zal ik iedereen meenemen op dit avontuur. Iedereen krijgt een kaartje met daarop zijn/haar rol. Bv. weerwolf, onschuldig meisje, heks, ziener of bewoner. Die rol blijft geheim en je wilt niet dat de andere weten wie je bent. S'nachts worden om 12 uur de weerwolven wakker en die wijzen in stilte iemand aan die zij op eten. Op het moment dat de weerwolven wakker zijn mag het onschuldige meisje spieken en daarbij mag zij goed opletten, dat de weerwolven niets zien, want anders zou het zomaar kunnen dat zij haar opeten. Daarna gaan de weerwolven weer slapen en wordt de heks wakker. Zij heeft twee drankjes: eentje om een dode weer levend te maken en eentje om iemand te doden. Zij mag beide drankjes een keer in het spel gebruiken. De heks gaat weer slapen en de ziener wordt wakker. Iedere nacht mag de ziener een van de kaartjes zien die met de rol naar beneden op tafel liggen voor iedere speler. Daarna gaat ook de ziener weer slapen. S'morgens wordt iedereen wakker behalve degene die opgegeten is of gedood is door het drankje van de heks. 

Het hele spel zit je op een stoel, slapen is met je ogen dicht zitten en de spelleider zegt wanneer iedereen wakker mag worden enzo.

Overdag hebben we een burgemeester en is iedereen 'bewoner'. Alle leden van het dorp gaan bespreken of zij iets gehoord hebben die nacht. Na die bespreking wordt er gestemd wie er gedood gaat worden. Degene met de meeste stemmen overlijd ter plekke en de rol van diegene wordt onthult.

Het wordt weer nacht en zo verder...

Hoe doel voor de bewoners is om de weerwolven uit te roeien.
Het doel voor de weerwolven is om alle bewoners op te eten.

Tijdens deze middag is er ruimte om meerdere keren het spel te spelen. Kijk voor speeldata in de agenda!

Ga terug